tisdag 20 december 2011

baby-vantar



nu har jag äntligen blivit klar med hela kittet till min väns lilla plutt. Mössa, sockor och vantar i matchande garn!










fredag 16 december 2011

äntligen fick jag tummen ur!

det krävdes en sjukdag och halsont för att jag skulle få tummen ur och slutföra den andra sockan, men nu är den äntligen klar för leverans! återstår bara att göra ett par små vantar till, så lika bra att sätta igång på en gång ;) onsdag är min deadline för sen åker jag iväg till USA i nästan tre veckor!



onsdag 14 december 2011

färgglad randig mössa



på min brorsdotter begäran har det nu stickats en randig mössa till damen. hon valde garnet själv i helgen när hon var här och hälsade på och hon var ute efter 'glada färger'. glatt blev det och nu är mössan färdig! min härliga vän joanna fick sitta modell ;)

jag har lagt upp 100 maskor på rundstickor 3,5. den är resårstickad med 2 aviga och 2 räta och passar en tioåring med huvudmått på 55 cm.

söndag 4 december 2011

Stick-söndag

Den här veckan har det varit fullt upp med jobb och annat. idag bjöd söndagen på ett besök på biblioteket och hem följde det med folksagor från världen. man kan ana kommande tema för klassen..

igår var två kompisar här på middag, med sin lilla plutt och stora hund. fullt hus med andra ord! raggsockan provades och trots att jag tagit i extra på alla mått, satt den perfekt på foten. inga marginaler här inte! det blir till att sticka på den andra sockan i rasande fart nu, alternativt sticka om dem båda i lite större version från början... dilemma.

egentligen borde jag rätta läxor och matteböcker i det oändliga nu, men sticka känns på nått sätt så mycket roligare! vi får se hur det blir...