torsdag 30 december 2010

rutig tubhalsduk


i helgen stickade jag en halsduk till min käre vän, hon ville ha den röd så röd fick den bli. det blev en rutig tubhalsduk som är så in i helsike varm och mysig!

onsdag 22 december 2010

sydda julstrumpor med bokstav

Jag har sytt ihop tre stycken julstrumpor till mina fantastiska brorsbarn. Första bokstaven i varje namn är påsytt. Förhoppningsvis kan Tomten lägga rätt paket i rätt strumpa nu ;)

måndag 20 december 2010

Enkel mössa med häng





Igårkväll stickade jag en ny mössa till mig själv. En enkel vit med lite häng i nacken. Misstänker att det kan bli en ny favorit ett tag framöver..






onsdag 15 december 2010

tubhalsduk x2




Två till tubhalsdukar har det blivit. Julklappar båda två. Hoppas att mottagarna blir nöjda. Nu får det vara nog av den modellen ett tag. Dags att ge sig på ett nytt projekt. Har klurat ett tag på en ny mössa till mig själv. Nu när julklapparna är klara har jag nämligen tid.

tisdag 7 december 2010

tubhalsduk i mosstickning och med 'hål'



den här tubhalsduken stickades till min käre vän. har bestämt mig för att sticka en till mig själv med... ;)

härliga tumvantar


dessa vita tumvantar stickade jag i höstas innan snön kom. tyvärr skulle de behöva fodras om dem ska gå att användas nu när kylan smygit sig på ordentligt. får se om jag orkar, annars var det ett roligt projekt som gick väldigt fort att få klart!

svart mössa med vita sträck på beställning





Denna mössa stickades på pojkvännens beställning. Han ville prompt ha en svart mössa med vita lodräta sträck bak och fram som sedan skulle mötas på mitten. Lurigt var det att få de vita sträcken raka och inte ihopdragna. Resultatet blev lite skeva vita sträck och något ihopdragna, men när mössan sitter på killens huvud är den riktigt snygg. Bilderna får ni däremot bara på mig, tyvärr är mitt huvud fortfarande i miniformat så den ser lite väl stor ut på mig.. men jag tror ni överlever ;)

Jag började med att sticka en provmössa i storlek mindre och med bara ett sträck fram, den får brorsan i julklapp..

//Sofie