lördag 27 november 2010

Strumpor och mössa till nyfödd

Detta las på posten igår, två raggsockor i Sverigefärger och en mössa i rutmönster. Anledningen är att en kär vän precis har fått sig en alldeles nykläckt liten son. Hon bor i Tyskland och då kändes det lite roligt att använda just Sveriges gula och blå färger.
Strumporna är lite stora fortfarande men jag hoppas att uttrycket 'det är tanken som räknas' kan tas tillvara här.

Flerfärgad rutmössa


Dagens verk i form av en rutig flerfärgsmössa, mössan är i storlek större då den ska ges bort till min käre mor i julklapp. (jag råkar själv ha världens minsta huvud..)

Mössa och halsduk

Blå mössa och vit tubhalsduk, båda otroligt varma och passar perfekt för de allra kallaste vinterdagarna!

Raggsockor

Ett par raggsockor med extra höga skaft, toppen för iskalla vinterdagar :)

Ny blogg

Tjillevipp!

Nu har en ny blogg skapats, tanken är att jag ska dokumentera mina 'stickalster', som nu har blivit ett par stycken..

För ett år sedan fick jag, i brist på annat, för mig att prova på stickning. med hjälp av instruktionsvideor från fantastiska drops.se lärde jag mig lägga upp, aviga och räta. ja, ni vet det där som kallas för grunderna. ;)

Ett par raggsockor blev mitt första projekt, följt av mössor, halsdukar, vantar och annat smått och gott. känner nu att jag avverkat de flesta 'enkla' sakerna och nu börjar det bli hög tid att ge sig på att sticka en tröja eller något annat lite mer avancerat.. vi får se vad det blir.

flera bloggar därute har varit till inspirationshjälp då jag velat ge mig på nya projekt, så nu tänkte jag försöka ge lite tillbaka. kanske är det till hjälp för någon?

Ta hand om er så länge! :)